3/A Sınıfı öğrencileri ve katılabilen değerli velilerimizle beraber, öğretici, eğitici, eğlenceli gezimizi tamamladık. Herkese katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
Adana Müzesi, Cumhuriyetin ilanından hemen sonra, 1924 yılında kurulmuş olup Türkiye’nin en eski on müzesinden biridir. İlk olarak çevredeki sütun başlıkları ve lahitlerin Polis Dairesinde toplanmasıyla kurulan Müze, 1928’de Taşköprü’nün başında, şimdi yıkılmış olan Cafer Paşa Camii’nin medresesinde ziyarete açılmıştır. Daha sonra 1950 yılında Kuruköprü’de yer alan ve bir dönem Etnografya Müzesi olarak kullanılan Kuruköprü Anıt Müzesi’ne, oradan da 1972 yılında modern müze binasına taşınmıştır.
Ancak mevcut müzenin de kültür varlıklarının korunması, saklanması ve teşhirinde yetersiz kalmaya başlaması nedeniyle, yeni bir müzeye ihtiyaç duyulmuş ve Seyhan İlçesi, Döşeme Mahallesi'nde yer alan ve yazar Orhan KEMAL’in önemli edebi eseri “Bekçi Murtaza” kitabına da esin kaynağı olan “Milli Mensucat Fabrika’nın restore edilerek Adana Yeni Müze Kompleksi olarak değerlendirilmesi uygun bulunmuştur. 2013 yılında yapımına başlanan Adana Yeni Müze Kompleksi I. Etap çalışmaları kapsamında, Arkeoloji Müzesi teşhir-tanzim çalışmaları tamamlanarak 18 Mayıs 2017 tarihinde ziyarete açılmıştır.
Adana Arkeoloji Müzesinde, prehistorik dönemden bugüne insanlığın yaşam serüveninin, bilgi metinleri, görseller, diaromalar ve canlandırmalar eşliğinde anlatıldığı sekiz salon bulunmaktadır.
Salonlarda prehistorik dönem eserleri, Hitit, Asur, Arkaik, Helenistik, Roma, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait heykeller, lahitler steller, sunaklar ve büstler gibi taş eserler, cam, pişmiş toprak ve bronzdan yapılmış çeşitli kaplar, pişmiş toprak ve bronz kandil ve figürinler, silindir-damga mühürler, cam, bronz ve altın takılar ile diğer arkeolojik buluntular sergilenmektedir.
Teşhir edilen eserler içerisinde özellikle Hitit Fırtına Tanrısı Tarhunda’ya ait taş heykel, Anadolu Hiyeroglif Yazıtlı Stel, Babil Steli, Adana İli, Seyhan İlçesi’nde denizden çıkarılan bronz erkek heykeli ile Roma Dönemi’ne ait mermer Antropoid Lahit ve Akhilleus Lahti dikkat çekmektedir.